IMG_1588

Frequently asked questions, oftewel: veelgestelde vragen.

Hoe voorkom je dat de deegrondjes aan elkaar plakken?

FAQ Avoid Sticking

Maak de deegrondjes niet te vroeg, maar vlak voor je aan tafel gaat. Zet ze niet te dicht bij de pizzarette apparaat. Door de warmte zullen ze nog meer gaan rijzen. Eventueel even in de koelkast zetten.

Doe voldoende bloem tussen de rondjes of bakpapier en ze zullen niet plakken. 

U kunt ook kleine bolletjes op tafel zetten en iedereen met de pizzarette press een perfect rondje laten maken. 

Hoe krijg ik de bakplaat en de spatels schoon

RVS bakplaat en spatels

Soms loopt er wat mozzarella of kaas van de pizza af en komt op de bakplaat terecht. Als dit lastig schoon te krijgen is, laat de bakplaat dan even weken in een sopje en maak ‘m daarna  met een schuursponsje schoon. Het beste gaat het met staalwol of een staalborstel, maar voorzichtig hoor. Door de hoge temperaturen van het verwarming element kan de RVS bakplaat iets verkleuren dat hoort erbij en kan geen kwaad. 

Anti-aanbaklaag bakplaat (voor 2022). 

Deze mag je nooit met schuurmiddelen schoonmaken, dus ook niet met staalwol. Gebruik hiervoor wat warm sop met afwasmiddel en een zachte borstel (geen staalborstel hoor). Deze bakplaat mag niet in de vaatwasser.

Wat heb ik nodig als ik met vier personen wil Pizzaretten?

Dit raden we aan, maar uiteraard kun je het zo gek maken als je zelf wilt
deegrondjes volgens het recept op onze site met 500 gram bloem (dun uitgerold levert dit zo’n 30 rondjes op);

tomatensaus volgens het recept op deze site (1 klein blikje tomatenpuree, 1 blik tomatenblokjes, olijfolie, knoflook, oregano)

– 2 bollen mozzarella kleingesneden
– 200 gram geraspte kaas
– 1 paprika in stukjes
– 1 ui in ringen
– half doosje kerstomaatjes gehalveerd
– half doosje champignons in plakjes
– klein blikje ananasstukjes
– 100 gram salami
– 100 gram ham
– 50 gram ontbijtspek
– bakje olijven
– geraspte kaas
– basilicumplantje

Hoe maak ik de steen van de Pizzarette Stone of XL schoon?

Doordat de pizzasteen erg poreus is trekt het vocht van de pizza’s tijdens het bakken in de pizzasteen. Het vocht dat in de pizzasteen trekt verdampt later weer maar de kleur van het residu van deeg en kaas wat met het vocht mee de steen in getrokken is blijft achter in de steen en wordt zwart. Dit residu is niet tot moeilijk uit de steen te verwijderen en het is normaal dat de steen verkleurt. Dit beïnvloedt de bakeigenschappen van de pizzasteen niet. De oppervlakkige viezigheid kunt u het beste wel verwijderen voordat u gaat bakken, aangezien dit een verbrande smaak kan geven aan de pizza’s die u bakt. Plaats de pizzasteen NOOIT in een afwasmachine en dompel deze niet onder water of waterstraal.

Wacht tot de steen volledig is afgekoeld, anders kan de pizzasteen scheuren of breken.

Als de steen is afgekoeld, moet kunt de etensresten met een spatel afschrapen of borstel schoonmaken.