Maak de deegjes niet te vroeg, maar vlak voordat je aan tafel gaat. Leg ze niet te dicht bij de Pizzarette. Door de warmte zullen ze nog meer rijzen. Zet ze eventueel in de koelkast.
Doe genoeg bloem tussen de rondjes zodat ze niet vastplakken of bakpapier.
Je kunt ook kleine bolletjes op tafel leggen en iedereen een perfecte pizzaronde laten maken met de pizzarettepers.
Wij raden dit aan, maar je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt: deegrondjes volgens het recept op onze site met 500 gram bloem (dun uitrollen, dit levert ongeveer 30 rondjes op);
tomatensaus volgens het recept op deze site (1 klein blikje tomatenpuree, 1 blikje tomatenblokjes, olijfolie, knoflook, oregano)
– 2 bolletjes mozzarella, in kleine stukjes gesneden
– 200 gram geraspte kaas
– 1 paprika in stukjes
– 1 ui in ringen
– een half doosje cherrytomaatjes, gehalveerd
– een half doosje champignons in plakjes
– klein blikje ananasstukjes
– 100 gram salami
– 100 gram ham
– 50 gram bacon
– schaaltje olijven
– geraspte kaas
– basilicumplantje
Omdat de pizzasteen erg poreus is, wordt het vocht van de pizza’s tijdens het bakken in de pizzasteen opgenomen. Het vocht dat in de pizzasteen trekt, verdampt later, maar de kleur van de resten deeg en kaas die met het vocht in de steen zijn getrokken, blijven achter in de steen en worden zwart. Dit residu is moeilijk uit de steen te verwijderen en het is normaal dat de steen verkleurt. Dit heeft geen invloed op de bakeigenschappen van de pizzasteen. Het is het beste om het oppervlakkige vuil te verwijderen voordat je gaat bakken, omdat het een verbrande smaak kan geven aan de pizza’s die je bakt. Plaats de pizzasteen NOOIT in de vaatwasser en dompel hem niet onder water of een waterstraal.
Wacht tot de steen volledig is afgekoeld, anders kan de pizzasteen barsten of breken.
Als de steen is afgekoeld, kun je de etensresten eraf schrapen met een spatel of borstel.