IMG_1588

Pizzarette XL - Voor grote pizza’s en heerlijk barbecuen.

Met dit product koop je niet alleen een pizza oven, maar ook een gasgrill. Niets gaat boven een zelfgemaakte pizza, gebakken in een authentieke keramische pizzaoven. Met de Pizzarette XL haal je de authentieke pizza-ervaring naar je eigen achtertuin. De lichtgewicht en betaalbare pizzaoven zorgt voor een heerlijke pizza met ultieme korst, knapperige bodem en gesmolten kaas. De pizzastenen kunnen snel worden vervangen door een gietaluminium grillplaat.

De oven blinkt uit in optimale temperaturen en luchtstromen. Binnen 10 minuten is de Pizzaoven klaar voor gebruik en kan een temperatuur bereiken van 400 graden Celsius. Voor minder ervaren pizzabakkers kan de tweede meegeleverde pizzasteen worden geplaatst voor een gemakkelijkere temperatuurregeling rond de 250 graden. Dankzij een speciaal ontworpen ring rondom de pizza steen wordt de luchtstroom optimaal gemaximaliseerd, waardoor hoge temperaturen worden bereikt. De gasbranders onder de pizza steen blijven opwarmen, zelfs met een koude pizza erop. 

In plaats van de pizzastenen te gebruiken, kunt u de gietaluminium grillplaat gebruiken. De voordelen zijn het lichte gewicht, een goede warmteverdeling, roestvrijheid en de anti-aanbaklaag. Bij gebruik aan de grillzijde loopt overtollig vet naar het midden in een opvangbakje, waardoor rook of vuur wordt voorkomen. U kunt ook bakken door de grillplaat om te keren. De grillplaat bereikt na 2 minuten al een temperatuur van 225 graden. De gasbrander heeft uiteraard een elektrische ontsteking.

 

Wat maakt deze pizza oven uniek:

  • de originele keramische koepel  kan gedraaid worden om de “deur” te sluiten
  • de keramische koepel behoudt de warmte goed vast en absorbeert vocht
  • je bakt op 1 (400gr.) of 2 (300gr.)* extra dikke chamotte stenen   
  • de pizzaoven is eenvoudig op te bergen en te verplaatsen omdat de koepel en pizzasteen gemakkelijk van de basis kunnen worden getild
  • je bent in slechts 14 minuten klaar om pizza’s te bakken
  • met gas is de temperatuur makkelijker te regelen dan met hout
  •  doordat de gasbrander onderin is geplaatst wordt de pizza steen continue op temperatuur gehouden in tegenstelling tot de meeste andere pizza ovens waarbij de pizza de pizzasteen “afkoelt” omdat deze de hitte van boven afschermt. 

* Heb je minder ervaring bak dan een pizza in 4 minuten op ca. 235gr. C. zonder het risico dat de bodem verbrand.  

Eigenlijk zijn dit dus 2 producten in 1 doos.

Schroef de pootjes op de base en plaats de pizza steen en dome. Daarna de gasslang aansluiten d.m.v. de wartel of rechtstreeks op de 1/4” linkse schroefdraad en met de automatische ontsteking start je de pizzaoven.

Vervang de pizza stenen door de grill plaat en de pizza oven is een BBQ geworden. Het vet loopt via het midden naar een opvangbakje dat eronder hangt. De grillplaat heeft een gril- en een bak-zijde. 

Of je nu als ervaren pizzabakker op 400 graden een pizza in 1,5 minuut bakt of als hobby kok op 250 graden in 4 minuten, dat kan met dit model allemaal. In de praktijk heb je alleen al 5 minuten nodig om de volgende pizza voor te bereiden dus wij zijn een voorstander van relaxed pizza’s bakken. 

In slechts 2 minuten is deze aluminium grillplaat al 220 graden en klaar voor gebruik. Dat komt doordat deze van spuitgiet aluminium is gemaakt en dus ook niet roest en daardoor makkelijk schoon te maken is. 

The 1st model arrived from the tooling in the factory. Exiting !!!!

Pizzarette biedt een breed assortiment aan pizzaovens voor binnen of buiten. Met Pizzarette kan iedereen een ultieme pizzabakker worden, met modellen die op elektra of gas werken en zowel pizza’s als gegrild voedsel kunnen bereiden. Veel bakplezier!